jom follow blog ana! :)

Tuesday, September 20, 2011

open house raya 2011

Bismillah pembuka kata~


sori to alls yang rajen datang blog ana (ade ke?) tapi tak terupdate entri blog ana..huhu..actually, ana bukan nye tak rajen nak menaip utk entri nie..tapi setiap kali ana nak update blog je, mesti time uh ade masalah contoh nye line tenet lembab gile. atau da tulis entri separuh jalan then sangkut idea..adey~ parah kot kalau time critical camtu.. lagi rase nyampah nak update blog! huhu..



berbalik pada tajuk entri ana kali nie.. ana nak cerita pasal 'open house raya' yang ana dan family buat pada 16 september baru2 nie. tarikh nie banyak keramat nye sebab tarikh nie kn hari 1Malaysia dan taun nie sambut Merdeka pun time tarikh nie. tapi event open house ana nie bermula lepas orang solat jumaat. so memang ramai la orang yang free boleh datang.

ana buat open house nie kali ke2 kat umah baru. so memang meriah gilee la kn! family ana predict just 300++ je yang datang sebab taun2 sebelum nie xramai yang datang. tapi bagai pucuk dicita, ulam mendatang! ramai sangaaatttt orang yang datang.. lebih kurang 500++ jgak lah! sampai ade tetamu datang die cakap, "rumah awak nie da macam kenduri ketua kampung je!" hahaha.. gelak je la bile dengar camtu. memang tak terlayan semua tetamu nye. makanan sampai tak tercukup je. yela, mula2 masak 5kg nasi dagang ngan 10kg nasi beriani..tapi sejam je da habis! terpakse tambah 5kg nasi beriani ngan 2kg nasi putih. tu baru nasi..belum kira ngan meehoon tomyam nye lagi! adey..memang tak tersangka lah! huhu.

tapi yang best nye. ade lah sorang blogger nie sanggup tunggu hujan berenti sebab nye teringin kan RENDANG ARNAB! haha. nak tau sape? name die Muhammad Nazaruddin~ nama penuh lagi tuh! haha. tapi disebabkan die xde blog rasmi sendiri, so ana xleh nak tag blog die. huhu. even sebelum tu hujan lebat kat shah alam, die sanggup tunggu hujan berenti. thanks naza!

tu baru sorang blogger. dalam event yang ana buat tu, ade sorang lagi blogger kate nak datang. nama die Muhammad Taufiq! disebabkan rumah die dekat sangat ngan umah ana which is 5 minit naek moto je da sampai, so ana sangat expect die akan datang. tapi pada tarikh yang sama bdak2 blogger ade buat gathering kecil2an kat mid valley and taufiq salah sorang retis yang dijemput, so taufiq pilih untuk pergi ke gath tersebut. tapi xpe. maybe next year die bleh datang lagi sebab dekat! :)

Apa2 pun ana rasa happy sangat sebab ramai sangat yang datang! dan sampai ade kawan ana dari USIM konvoi 2kete pun datang even sampai sesat2~ hehe.

last but not least, thanks sume sebab sudi datang open house raya 2011 umah ana. even korang taun nie xdapat datang or tak terjemput, jangan risau! taun depan ana ajak semua orang k?

p/s: sori gamba belum masuk lappy lagi. huhu.


thanks for reading...
((wassalam))
  full of luv, ana AuNi~ 



ana sayang blogwalker~ jangan lupa komen!

1 comment:

zakura said...

lain kali ajak la sy tau,tapi sy bukan retis la..sy biasa2 je..sy follow awk^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...