jom follow blog ana! :)

Monday, July 18, 2011

yeay! i luv local fruit~

Bismillah pembuka kata~blogger-emoticon.blogspot.com



hi kawan2~ alhamdulillah tadi ana dapat makan durian.. best sangat! korang nak tau sebab ape?
sebab nye.. ana da lameee sangat nak makan buah..must be buah2an tempatan laa... kalau korang nak tau, ana nie pencinta buah tempatan taw! hehe..
xde la sampai addict sangat..tapi setakat nie ana bleh makan la semua buat tempatan yang ada..
maybe sebab ana xjumpa lagi buah2 yang pelik2.. korang penah jumpa or makan buah yang ana xpenah makan tak? bgtau la ana..mane tau ana bleh cube nanti.. :)

sumber: en.google

ok..berbalik pada cerita.. harinie half of my family puasa sunat isnin.. so kitorang cam xkesah sangat la pasal makan nie..
sampai la before balik dari office family tadi, aunty helper bagi kat ana satu plastik penuh durian.. she said "nah, tadi ayah awak belikan nie untuk bawak balik rumah."
im so suprising! ye la..padan la masa duk lepak2 kat office layan cerita tadi ada bau2 durian lalu kat hidung..now i know the answer~
dats why i luv my dad more! becoz he knows dat i like local fruits very much! ^__^

sumber: en.google

balek2 rumah, masa berbuka tadi xmenyempat ana terus sambar durian dulu xsenonoh kan?... sampai ana telan 2 biji durian sekaligus xperasan (2 biji bukan 2 ulas taw!)..haha..
then sampai sekarang ana rasa perut ana panas je..adey~ puas sangat2!

sumber: en.google

ok..malas nak cerita panjang2..nak rehat..esok nak kerja pulak! 2nd day :) hope esok xserabut macam harinie..

p/s: harinie ana rindu sangat dengan orang yang pernah sakitkan hati ana..macam mane tu? 



 thanks for reading...
((wassalam))
blogger-emoticon.blogspot.com  ful of luv, ana AuNi~  blogger-emoticon.blogspot.com

ana sayang blogwalker~ jangan lupa komen!

4 comments:

SyazwanSarawak said...

suka gak buah-buahan tempatan ^_^
tadi baru buka puasa dengan jus epal susu. hikhik

kaizen said...

doyan oo doyan...

*tuan blog xnk bg skit ker kt sy?? hehehe

latest entry Memberi biar ikhlaskan?? & Urban-or-Disaster

ana AuNi said...

syazwan sarawak: hihi..same lah kite~
ana pling suke bile fresh fruits then blend jadi fresh juice..perghh..menjilat cawan org ckp.. :P

kaizen: haha..sekarang kn musim doyan kat johor..mesti murah2 punye..ana nk bg pun jauh la..huhu..

Hafizi Sakan said...

manggis pling sedap!!!..(http://kitamengonsi.blogspot.com/ ....jom singgah dan follow)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...